Стойчо Стоев: Приключихме със селекцията

снимка: БТА

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че селекцията в клуба може да се смята за приключила.

“Орлите” привлякоха само двама нови футболисти тази зима - пристигналият от Черно море национал Александър Александров и 18-годишния холандски талант Йерун Луму.

Именно това бяха и думите на Стоев, който заяви, че отборът е търсил 2-3 играчи, които да вдигнат класата на отбора.

“На този етап определено не се очертават нови попълнения. Това е потенциалът ни, ние и не търсехме кой знае какви промени. Искахме двама или трима играчи, които да вдигнат нивото на отбора. Надявам се да се справим добре и в Европа, и в българското първенство”, коментира опитният специалист.

Стоев не пропусна да похвали новото попълнение Йерун Луму, на когото се възлагат огромни надежди. Днес той направи неофициален дебют за разградчани, появявайки се като резерва в контролата с Пирин (Благоевград). Лудогорец разгроми “орлетата” с 5:1, а холандецът се отличи с гол.

Вижда се лекотата с която тича и борави с топката. Доста време го наблюдавах, преди да го взема. Смятам да разчитам на този футболист. Той е твърде малък – само на 18 години, но притежава доста добри качества. Надявам се да ги доразвие и да стане ключов играч за Лудогорец“, обясни Стоев и разкри, че именно Йерун Луму е футболистът, заради който клубът се е отказал от привличането на Гари Родригес от Левски.

Стойчо Стоев сподели, че крилото на “сините” наистина е влизал в трансферните планове на шампионите, но никога не е бил първа опция.  

“Когато се прави селекция, аз давам опции за определени постове. Гари Родригес бе една от опциите, но не беше първата. Не искам да ви кажа коя опция, но не беше първа. Имаше обаче повече медиен шум, отколкото истинска оферта. Преди него имах не опция, а опции, като една от тях беше Луму”, довери треньорът на Лудогорец.