Стойчо Стоев: Обиден - не, но разочарован - да

снимка: БГНЕС

"Лятото целта беше отборът да влезе в евротурнирите, целта е изпълнена. Не искам да коментиран решението на ръководителите, не се чувствам обиден, но със сигурност разочарован", сподели Стойчо Стоев на пресконференция, след като бе освободен от поста старши-треньор на Левски, предаде репортер на БГНЕС.

Наставникът на "сините" днес напусна "Герена" по взаимно съгласие и изрази тъгата си от това решение на ръководството на клуба. "В професионалния живот на един треньор идва момент, когато трябва да се раздели с даден клуб. Просто това е час от нашето ежедневие. Наистина ми е тъжно, тук изживях немалко хубави моменти, както и някои разочарования за себе си. В този период изпитах доста положителни емоции, радвам се, че работих в този клуб.

Винаги е малко тъжно, когато си отиваш от даден клуб, където са те приели добре. В този период бяхме един добър екип, който си вършеше професионално работата. От един отбор, който беше на 7-мо място, с хиляди перипетии, с редуциране на бюджет, с изключително много млади състезатели, мисля, че отборът се стабилизира и съвсем заслужено ще играе в евротурнирите", коментира Стоев.

"Това е решение на ръководството. Не съм човек, който ще се сърди или ще е недоволен от това, което се е случило. Лятото целта беше отборът да влезе в евротурнирите, целта е изпълнена. Не искам да коментиран решението на ръководителите, не се чувствам обиден, но със сигурност разочарован.

Доводите са такива, че може би в някаква степен натежа в един момент моята реплика, че отборът все още е далеч от Лудогорец. За мен това е искрено, честно и правдиво в този момент. Другото е оприличаването, което се извади от контекст, с Райо Валекано. Аз исках да сравня бюджетите на двата тима, другото е абсурд", допълни вече бившият наставник на Левски.

Стоев ще води Левски в предстоящия мач с Пирин в неделя, а в последните два мача от сезона отборът ще бъде поет от новия треньор. Той ще бъде чужденец и най-вероятно ще бъде представен в понеделник, разкри изпълнителният директор на "сините" Георги Иванов.