Стойчо Стоев: Няма да загърбя младоците!

снимка: БГНЕС

“Младоците пак ще играят, няма да ги загърбя!” Това заяви треньорът на “Левски” Стойчо Стоев преди неделното гостуване на “Локомотив” (Пловдив) - първи мач от новия сезон, преди който наставникът има на разположение повече от необходимите му за групата 18 души и опции за атаката. След като Умар Диаби получи служебната си картотека, Стоев вече ще може да избира между него и Атанас Курдов, който дебютира преди седмица при 2:0 над “Монтана” в 5-ия кръг на “А” група.

В първите 4 кръга “сините” играха без чист нападател и не можеха да съберат достатъчно резерви. Така в групата имаше до 8 юноши на клуба.

Въпреки че Мигел Бедоя вече е възстановен, Стоев по-скоро ще заложи пак на Борислав Цонев зад нападателя, за да не се получи нова контузия на испанеца от прибързаното му натоварване. “Ако искам да използвам Бедоя в бъдеще, ранно пускане сега ще бъде риск”, обясни треньорът.

“Надявам се все така да ми е трудно с избора”, каза с усмивка Стоев по повод повишената конкуренция в отбора.

Той обяви, че до средата на следващата седмица “Левски” ще привлече дългоочакваното крило.

“Надявам се и в бъдеще новите играчи да донесат нужната острота в атакуващ план”, добави Стоев.

По повод взетите заплати преди визитата на “Локо” (Пд) наставникът коментира: “Напълнили джобовете” е много силно казано. Това е по-скоро едно успокоение, защото вече ги няма тези закъснения на заплатите, които ги имаше в миналото. Това дава спокойствие, че когато в клуба има финансов стабилитет, за играчите остава само да се представят добре спортно-технически.” 

"24 часа"