Стойчо Стоев: Имаме нужда от почивка

снимка: Булфото

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев изказа забележки за играта на тима си през първото полувреме срещу Локомотив (Пловдив), но остана доволен от крайния резултат 2:0, който дава добри шансове на шампионите да се класират на финала в турнира за Купата на България.

„Орлите“ от Разград ще гостуват в Пловдив в реванша след седмица, като Стоев си пожела футболистите му да играят по-добре, за да им бъде по-лесно да елиминират „железничарите“.

Стоев изказа и надеждите си, че новото попълнение Вандерсон Фариас ще се впише бързо в състава и ще може да помогне на тима през следващия сезон. Бразилският халф бе представен около 20 минути преди началото на мача на „Лудогорец Арена“.

„Имам определени забележки първото полувреме. Второто беше по-добро, но си личи, че някои футболисти имат натрупана умора. Хубавото е, че имаме известна почивка, която ще изпозлвам, за да дам почивка на повечето играчи.

Определено някои футболисти имат нужда да не играят в няколко мача, но това е нормално, защото ни се натрупаха много срещи този сезон. Все пак в мача се стремяхме да играем някакъв футбол.

Много бавно играхме през първото полувреме, подавахме си хоризонтално вместо верикално. Имахме много непредизвикани грешки, нямахме идея, но втората част показахме по-добро лице. Все пак, добър турнирен резултат.

Не сме се класирали в никакъв случай, има втори мач – много сериозен двубой в Пловдив. Дано да сме на по-добро ниво там, за да ни бъде по-лесно в реванша.

Вандерсон дойде по-рано, за да се адаптира към отбора и отборът да го приеме по-добре. Имам впечатления от него, гледах до доста време, а и щом сме го купили... Дано бързо да се адаптира към българския футбол, да вдигне нивото на отбора и да ни помогне за следващия сезон“, каза Стойчо Стоев.