Стойчо отказва Карачанаков и Долапчиев от ЦСКА

снимка: Булфото

Стойчо Младенов е напът да откаже от футбола на "Армията" две от момчетата, с които хората свързват бъдещето на ЦСКА. Става дума за Антон Карачанаков и тотално отписания Григор Долапчиев.

Въпреки че Долапчиев е най-резултатният нападател на "армейците", специалистът отказва да му даде шанс. Вместо това той пробутва Сидибе, Кировски и Морейра. Тримата общо имат за цяло първенство толкова голове, колкото Долапчиев има за един мач на терена.

Най-ядосан от всички е Карачанаков, твърди "7 дни спорт". Нападателят по едно време попадаше дори в плановете на националния селекционер Любослав Пенев. В момента обаче той е бесен от отношението на Младенов към него.

Карачанаков е споделил, че ако има протекциите, които ползват протежетата на Стойчо, вече да си е върнал формата. Футболистът дори имал намерение, ако му забавят заплатите, да разтрогне на момента по вина на клуба.

Той смята, че след още два месеца на пейката ще го забряват всички и тогава трудно ще може да си намери нов отбор. Още през септември крилото написа гневен статус в социалната мрежа Фейсбук. Това се случи малко след мача между „червените” и Литекс (1:0), в който юношата на Пирин (Благоевград) не взе участие. „Когато на едно място си нежелан, си длъжен да си тръгнеш!”, написа Карачанаков.

Нов отбор си търси и Григор Долапчиев. Той обаче иска да отиде под наем някъде, където да може да играе. Нападателят не смятал да къса отношенията си с ЦСКА, но се надява да запише срещи в друг състав и да продължи да се развива.

Двамата недоволни младежи са разговаряли с президента Димитър Пенев. Той обаче ги е посъветвал да не бързат с решението си, защото не се знае как ще се обърне палачинката след Нова година.