Стойчо Младенов отнесе два мача наказание

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе наказан с лишаване от права за две срещи на “червените”, стана ясно след днешното заседание на Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС.

Освен това Екзекутора на Ливърпул ще трябва да плати и 2 000 лева глоба.

Санкциите са за нанасяне на обида на длъжностно лице, в случая четвъртия съдия на мача ЦСКА - Левски.

Sporta.bg припомня, че Стойчо Младенов бе изгонен от главния рефер Георги Йорданов в средата на второто полувреме на Вечното дерби след бурната му реакция за червения картон на Маркиньос.

Така Младенов няма да води ЦСКА в мачовете със Славия и Хасково, съответно от третия и четвъртия кръг на А група.

В негово отсъствие функциите на Стойчо ще бъдат изпълнявани от помощника му Анатоли Нанков.

По традиция и този път ЦСКА и Левски не се отърваха без сериозни финансови наказания. Двата отбора ще трябва да платят общо 14 000 лева глоби, като “червените” са и с предупреждение за лишаване от домакинство.

Освен това БФС задължи ЦСКА и Левски да покрият щетите, нанесени от феновете им на Националния стадион “Васил Левски”.

Ето и всички решения от днешното заседание на ДК:

По Т. 1.1. от дневния ред:                        

 

2-ри кръг“А” група

  

С предупреждения –

31 състезатели

  

Със спиране от състезателниправа

ССП

лв.

Владислав Здравков Узунов

ФК”Хасково”

1

300

Луис Педро

ПФК „Левски”

1

300

Маркос Антонио Малашиас Жуниор

ПФК „ЦСКА”

1

300

По Т. 1.2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД(„А” ФГ)

По Т. 1.2. от дневния ред:

По ДОКЛАД:

            За хвърленипредмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1 - ДК наказва ПФК"Берое"  с имуществена санкция в размер на 1000лева.

            За хвърленипредметиопасни за здравето,на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3- ДК наказва ПФК"Левски"  с имуществена санкция в размер на 3000лева.

            За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

            За хвърленипредметиопасни за здравето, на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3- ДК наказва ПФК"ЦСКА"с имуществена санкция в размер на 3000лева.

            За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"ЦСКА"с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

            За хвърлени предмети влезли в съприкосновение със служебни лица без нараняване, на основание чл.37, ал. 1, т.4, буква Б, предложение1 – ДК наказва ПФК „ЦСКА” с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2000 лв.

            За извършени нарушения по чл.37, т.4 буква „б”, на основание чл.37, ал.1, т.20, буква Б – ДК наказва ПФК „ЦСКА” с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

            За нанасяне на обида  на длъжностно лице, на основание чл.34, ал.1, т.2,3 и 5 ДК наказва Стойчо Младенов ст.треньора на ПФК „ЦСКА” с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 2000 лева.

            ДК задължава ПФК „ЦСКА” да възстанови щетите нанесени от феновете на ПФК „ЦСКА” на TV7 съобразно чл.38 от ДП.

            ДК задължава ПФК „ЦСКА” и ПФК „Левски” да възстанови щетите нанесени от феновете им на Национален стадион „Васил Левски”съобразно чл. 38 от ДП.