Стоичков за акциите на ЦСКА и ситуацията в Литекс

снимка: Булфото

Христо Стоичков си остави вратичка да изкупи необходимите акции на ЦСКА за успешния край на кампанията по излизане на борсата.

Припомняме ви, че за тази цел трябва да бъдат продадени 1,4 млн. от ценните книжа.

"Аз ще остана накрая", лаконичен бе Стоичков. Иначе легендарната осмица е подарил по 150 акции на едни от най-заслужилите хора на "Българска армия“.

"На две имена съм подарил – Христо Запрянов, когото обичам и уважавам. Това са златните ръце на българския футбол. Другият, който също много обичам и уважавам, е корифеят в съблекалнята - бай Добри", каза Стоичков. 

Той коментира и темата за Литекс.

"Проблемът е, че много от футболистите, които налагах миналата година вече ги няма на терена. Това за мен е много болно и обидно. Но има си там футболисти, които разбират много от футбол. Не може Илия Миланов, Никола Колев, Кирил Десподов – да убием тези деца", възмути се Стоичков.

Камата не пропусна да похвали Лудогорец за доброто му представяне у дома и в евротурнирите.

"Не ме учудва и това, което постигна Лудогрец тази година. Когато се работи правилно винаги има резултати. 1,2, 3 години и резултатите идват. Когато се кара през просото никога няма да има резултати. Както са тръгнали може би пак ще станат шампиони. Да се наслаждават на успехите, които постигат"каза Стоичков.

Носителят на Златната топка бе по-лаконичен към 100-годишния юбилей на Левски, но не подмина и вечния враг.

"Той господин Вуцов каза "Ние стадион нямаме, пък искаме да правим юбилей". За този отбор какво да кажа, отдавна съм го подминал, каквото и да кажа за тях, ще бъде много".

Камата опроверга всички слухове, че е имал преговори с Ботев (Пловдив) да поеме треньорския пост на "канарчетата".

"За мен е по-важното, че човека остава да си работи. Има си президент, има си собственик, изпълнителен, спортен директор. С мен не е разговаряно на тази тема", призна Стоичков.

Бъдещето на бившия футболист на ЦСКА и Барселона си остава в Маями, далеч от кашата на българския футбол.

"Знаеш ли колко ми е хубаво в Маями. Тук кашата много пари. Там ми е спокойно, имам 1 час работа на ден и събота и неделя, когато пътувам за Мексико. Така че ми е удобно и комфортно. Тен – постоянно, голф, спокойствие", разкри Камата.

Именно в Маями наскоро бяха най-добрите български тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров и Стоичков се е срещнал с тях.

"В момента те са двамата, които най-често са извън България. Най-често се говори за тях. Аз не виждам нищо чудно защо Григор да не върви по моите стъпки, макар че футболът няма нищо общо с тениса", каза още Стоичков.