Стоичков вади милион за къща с басейни в Маями

Христо Стоичков си е харесал приказна къща, намираща се в баровски квартал в Маями. Както е известно, най-титулуваният български футболист за всички времена живее и работи там.

Той на няколко пъти е бил в имота с площ над 200 квадратни метра и 2 декара двор. Палатът е собственост на американец, който е познат на Ицо от времето, когато беше футболист на Чикаго Файър. Човекът искал да продаде къщата си и най-напред я предложил на Камата. На Ицо обаче парите му се сторили доста и все още се колебаел дали да ги извади. Запознати твърдят, че ако се стигне до сделка, Ицо ще завещае имота на някоя от двете си дъщери Михаела и Христина.

„Много е хубаво мястото. Първо се намира в изключително готин квартал – тихо и спокойно е. Освен това самата сграда е уникална. Строена е  преди по-малко от десет години, но на собственика му се налага да напусне Флорида и Маями и поради тази причина иска да продава”, разясниха източници на вестник „ШОУ”.

Къщата била дълга и на два етажа, като в нея имало всички възможни екстри. Включително и закрит басейн. Такъв се кипрел и на открито – в големия двор.
Съпругата на Стоичков – Мариана, също ахнала, виждайки страхотния лукс. Тя обаче нямала думата в семейството, когато нещата опирали до пари.

„То по принцип се знае, че жената командва вкъщи. Така e и в Стоичкови. Но с финансите се занимава само и единствено Ицо. Причината е повече от ясна – той пълни дома си с големите пари”, коментират близки до единствения българин, спечелил „Златната топка” за най-добър футболист на Европа.

На всичко отгоре въпросната къща се намирала близо до квартала, в който се намира офисът на телевизионния канал „Телевиса”. Именно там вече от доста време Христо Стоичков работи като анализатор, коментатор и водещ на спортно предаване.

„На Ицо много му харесва в Маями. Първо, хората го ценят и уважават. Не може да си представите колко висок е рейтингът му в телевизията. Освен това се чувства спокоен и в свои води, въпреки че на пръв поглед работата му изглежда напрегната и стресираща”, добавят запознати.