Стоичков уверил Везенков, че Барселона е правилното решение

снимка: FCBbasket

 Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков лично посъветвал най-перспективния роден баскетболист Александър Везенков, че правилното решение за кариерата му е да подпише с испанския колос.

Самият Везенков разкри това в интервю за телевизия ТВ3, като говори още за първите си стъпки в баскетбола и за влиянието върху кариерата му на баща му и гръцката легенда Никос Галис.

„Стоичков е истинска легенда, за мен е щастие, че го познавам лично. С баща ми са приятели и той ми е давал съвети, като ме увери преди да подпиша, че Барселона е най-големият клуб в света. Обеща ми да дойде да ме гледа лично, така че го чакам“, заяви 20-годишният българин.

На 20 години Везенков признава, че трябва да подобри на този етап най-вече физиката в играта си, като сподели още, че Никос Галис е имал огромно влияние върху него, докато е защитавал цветовете на Арис.

„Галис ми каза, че всяка следваща година трябва да бъде най-добрата за мен, а изминалата година определено бе най-позитивна за кариерата ми. Роден съм в Кипър, играл съм в Гърция, а родителите ми са българи, така че обичам тези три държави. Ако на 20 години бях завършен играч, нямаше да е нормално, имам да уча още много неща“, коментира Везенков.