Стоичков със специална честитка от Кършияка

Със специален честитка родният клуб на Христо Стоичков Марица поздрави Камата по случай 52-я му рожден ден, който е днес – 8 февруари. Постът на тима от кв. Кършияка е придружен от две снимки, които можете да видите под текста.

Честит 52-ри рожден ден на гениалния ХРИСТО СТОИЧКОВ – най-успелият български футболист! Нека му пожелаем здраве, както на него, така и на цялото му семейство и още много успехи в начинанията му! Направил първите си стъпки в школата на „Марица“, той и до ден днешен е пример, а постиженията му мечта и цел, пред децата и юношите, занимаващи се с футбол. Той е човек, който винаги е говорил с гордост за годините край Захарната фабрика. Израснал в „Кършияка“ с топка в крака, великият Стоичков достигна висините на световния футбол и се превърна в истинска легенда с неизброими успехи в своята кариера. Поклон ИЦО, бъди здрав! Винаги ще се гордеем с теб!

„ХРИСТО СТОИЧКОВ е най-успелият български футболист, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на купата на Европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ 1994. Христо Стоичков е трикратен шампион на България и петкратен шампион на Испания. Избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти…“

Христо Стоичков /долу, вторият от ляво на дясно/ в младежките си години в „Марица“
 
Христо Стоичков на 90 годишния юбилей на родната „Марица“, до него Запрян Раков снимка: podtepeto.com