Стоичков събра 2000 души в Чикаго в супер шоу

Отдавна не е имало такъв български купон в Чикаго! Христо Стоичков събра и взриви сънародниците ни в американския мегаполис с представянето на своята биография "Историята". Около 2000 души се събраха на галавечеря, за да видят, пипнат и се снимат с оригиналната "Златна топка" и нейния български кавалер.

Винаги Стоичков е пълен с изненади, но този път най-големият ни футболист остана безмълвен. Благодарение на дъщеря мy Христина, дошла от Остин, и организаторите пристигнаха бивши съотборници на Камата от времето му в Чикаго Файър. Повече от час Ицо подписваше книги, без да знае, че в една стая са скрити Петер Новак, Дима Коваленко, Ърни Стюърт и компания. И когато официалната част започна, Камата опита да събере отбор – вратар Димитър Попов заедно с крила Цветан Йончев и Божидар Искренов.

И тогава дойде шокът за него – от стаичката излязоха шестима бивши звезди на Чикаго Файър, а главният герой на вечерта просто... млъкна от изненада. Последваха прегръдки и истории пред публиката. На централната маса овации обираше и ММА боецът Благой Георгиев - Багата. От своя страна Стоичков му обеща, че ще дойде до Чикаго за следващия му бой. Огромната зала "Юнайтед Сентър" ще е домакин на ММА шоу, в което е и Багата.

След осем часа в залата на "Висящите градини" дойде време и за край на купона. В свой стил Стоичков почти не спа и тръгна със съпругата си Марияна за самолета – в неделя вече беше на работа. А от понеделник го очакват командировка и европейски емоции с реваншите от Шампионската лига.

"Историята" на Стоичков, написана в съавторство с Владимир Памуков и издадена от "Софтпрес", направи втората спирка от интервационалното си турне. След Лондон и българите в Чикаго не спаха заради своя идол. До края на годината се планира още два града да приемат "Историята" на най-великия ни футболист – Барселона и Торонто. Голям интерес има и от западното крайбрежие на Щатите и програмата тепърва може да види изненади.