Стоичков: Поведението на Суарес може да се отрази на Барса

снимка: БТА/AP

Бившата звезда на Барселона и легенда на българския футбол Христо Стоичков сподели, че поведението на Луис Суарес може да окаже проблеми на каталунците.

Коментарът на Модерния ляв дойде, след като около звездата на Ливърпул се появиха множество спекулации за трансфер в Испания.

Уругваецът бе наказан с лишаване от състезателни права за следващите 4 месеца, след като ухапа Джорджо Киелини в мача между Уругвай и Италия на Мондиал 2014.

Камата, който бе известен с бурния си темперамент като действащ футболист, предупреди Суарес. Той спoдели, че действията на Луис няма да бъдат забравени, нито от футболисти, нито от пресата.

„Хапането... ще бъде проблем. Сега ще го свързват с това цял живот. Да играе в Барселона с такива репутация ще си окаже своето влияние“, сподели българинът пред Univision TV.

Всички съперници, медии и съдии ще направят живота му труден. Той ще трябва да играе под постоянни провокации от страна на медиите и напрежението ще се покачи. Противниците му ще използват това, за да могат да го изкарат от играта.“

Всеки мач който пропуснеш ще бъде празник за тях. Ако имаш по избухлив характер то понякога е трудно да се въздържаш. Съдиите не ги интересува какво ще им кажеш, а какво правиш на терена. Всяка игра е психологическа война. Не трябва да изключваме и медиите. Трябва да бъдеш много стабилен, ако искаш да издържиш всичко това. Това, което ще се струпа на Суарес ще бъде много тежко“, коментира 48-годишният българин.

Той не може да позволи това да се случи отново. Към момента той трябва да остане позитивно настроен и да не мисли за нещата“, завърши Христо Стоичков.