Стоичков изригна срещу ФИФА: Бутат Бразилия към титлата

Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков се нахвърли върху Сеп Блатер и оглавяваната от него световна футболна централа (ФИФА), обвинявайки ги, че подкрепят Бразилия на Световното първенство 2014.

В момента 48-годишният Стоичков работи като телевизионен коментатор за мексиканската телевизия "Телевиса".

Именно на бразилска земя Камата заяви, че шансовете домакините да спечелят шеста световна титла зависят най-вече от ФИФА.

Той също така се нахвърли и върху президента на организацията Сеп Блатер, обвинявайки го, че нарочно толерира бразилците, визирайки скандалното съдийство в мача на откриването срещу Хърватия.

"Всичко зависи от Блатер. Не е нормално президентът на ФИФА да празнува головете на Бразилия. Той трябва да прикрива емоциите си.

Дузпата за Бразилия просто няма какво да я коментирам. Знам как стоят нещата във ФИФА, но Бразилия няма нужда от такава помощ, за да стигне до финала", каза Стоичков в интервю за "О Глобо".

Претенциите на Модерния ляв в към ФИФА и съдийството не са от вчера. По време на паметния за България Мондиал 1994 в САЩ Стоичков обвини главния съдия на полуфинала с Италия - французинът Жоел Киню, че е бил с основен принос за победата на "адзурите" с 2:1.

"Световното първенство през 1994 г. е най-доброто за България за всички времена. Жалко е, че най-мразеният човек в нашата страна - Жозел Киню, не ни позволи да играем срещу Бразилия на финала.

Това е част от играта на ФИФА, тя прави това с всеки отбор, класирал се на световно първенство. Ето защо всички подлеци във ФИФА, начело със Сеп Блатер, трябва да си ходят", завърши Христо Стоичков.