Стоев: Създадохме отбор, които иска да печели

снимка: ludogorets.com

Стойчо Стоев коментира, че всички в Лудогорец са изцедени след последните 4 месеца, в които отборът изигра близо 40 мача.

Днес "орлите" спечелиха с 4:0 срещу Локомотив (Сф), но ще зимуват на второ място, като имат мач по-малко и равен брой точки с лидера Литекс.

"Аз ги предупредих, че ако излезем отпуснати и си мислим, че противникът сам ще се бие, няма да стане. Създадоха ни проблеми, трудно влязохме в мача, не ни спореше играта. Второто полувреме беше коренно различно, като им казах да се успокоят и да играят футбола, който могат", сподели Стоев след срещата в ефира на TV7.

"Изцедени са до край момчетата. Благодарих им за тези 4 месеца в които сме заедно, за успехите, труда, заслужено излизат в почивка и на 6-и януари отново почваме да тренираме.

Всичко е ясно, почваме вкъщи, след това отиваме за седмица в Сандански, Турция, Испания, но това са подробности и ще ги уточним скоро, като ще обявим официално всичко това.

Горд се чувствам, че съм в класацията за треньор на годината, но това е плод на всичките ни усилия. Футболистите са основният механизъм за това. Хубаво признание за целия отбор.

Трудно ми е да кажа от какво съм най-доволен, но създадохме отбор, който иска да печели, но и в Европа. Това успях да постигна, с помощта на моя щаб и всички в Лудогорец.

Винаги има над какво да надграждаме, имаме си своите слабости и затова е подготовката. Ще се опитаме да ги изчистим, аз съм доволен от представянето на отбора през тези месеци. Определено се почувства, че отборът върви във възходяща линия.

Има силни противници, но ние набрахме самочувствие и който и да е противника ще играем добър футбол, времето ще покаже докъде ще стигне", поясни за жребия Стоев.