Стилиян Петров преди завръщането: Много хора се съмняват в мен, ще им покажа, че мога (ВИДЕО)

Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров призна, че докато се лекуваше от левкемия е имал момент, в който се е бил предал, но любовта на жена му Паулина го е мотивирала да продължи битката.

Бившият играч на Селтик и Астън Вила даде интервю пред Канал 3, в което разказва за трудностите и оптимизма, както и за завръщането си на терена, с което ще се опита да помогне на бирмингамци отново да се изкачат в английската Висша лига.

"Бях се отказал от химиотерапията, повече не издържах психически. Все пак ставаше дума за изключително продължителен период от време и в един момент човек наистина се пречупва. Понякога правехме по 10 терапии на ден. Това беше нещо страховито", разкрива Стенли.

"Един ден реших, че не мога повече. Паулина обаче застана на вратата и ми каза, че няма да излезе и няма да ме пусне, докато не реша да продължа борбата. Тя ме върна към живота. Дължа много на нея и го осъзнавам. Благодаря й за грижите, за търпението, подкрепата и любовта", призна Петров.

"Тренирам триразово, имам специална програма. Издържах функционалните тестове и всичко е наред. И сега много хора не вярват, че отново ще играя професионален футбол, но това е най-хубавото - да опровергаеш прогнозите и да докажеш, че можеш. Дори и да не успея, няма да се разочаровам", каза Стилиян.