Стилиян Петров към съперник: Трепериш ли от страх?

Легендата Стилиян Петров вече започна и да се шегува, след като „Астън Вила" обяви, че той е включен в първия отбор за предсезонната подготовка, която почва идната седмица, и ще пътува на първия лагер в Австрия. Решението било лично на новия наставник на тима Роберто ди Матео. 

„Трепериш ли вече от страх?", написа в туитър Стилиян към бившия си съотборник в „Астън Вила" Боби Бенън, който вече е в „Шефилд Уензди". Двата отбора се срещат в първия кръг на новия сезон на Чемпиъншип. „Дръж се прилично, Стан", отвърна му Бенън.  

„Много съм щастлив от дадения ми шанс да се включа в първия отбор на „Астън Вила" за подготовката. Трудих се много, за да стигна до този етап", написа Стилиян след официалното съобщение на клуба за връщането му. „Последното препятствие ще бъде още по-тежко. Но аз съм готов психически и физически да го прескоча", допълни Стилиян.  

Петров официално обяви край на кариерата си през 2013 г., след като бе диагностициран с остра форма на левкемия година преди това. Той обаче пребори болестта и реши да се върне на терена на 37 години.