Стенли с откровения за живота и най-ценния му медал

снимка: twitter.com

Стилиян Петров даде много откровено интервю за BBC Radio 5, в което сподели за новата си страст, която го поддържа жив. А именно - футболът в аматьорската Неделна лига. Стенли разкри и кой е най-ценният медал в колекцията му. 

"Все още играя футбол. Правя го всяка неделя. Плащам си и таксата от пет паунда, но много ми харесва. Хората в Неделната лига искат да те ритат, да се представят добре срещу теб. Те са наясно с кариерата ми и ме познават добре. След мача обаче, когато седнем за по бира, разбирам, че наистина са ми фенове. А иначе на игрището има голяма конкуренция. Казват ми, че не е уважително да финтирам вратаря", сподели с усмивка Стенли, а журналистите на BBC изпаднаха в смях.

"Харесва ми да участвам в Неделната лига. Там играят още много бивши футболисти. Често ме питат защо го правя, защо играя там. А аз им отговарям: "Защото още съм жив!". Имаше момент, в който не знаех дали ще съм способен отново да ритам топката, дали ще мога да ходя, дали ще оцелея. Когато спечелих медал с този отбор, осъзнах, че това е най-ценното отличие, което съм взимал. Обясних на момчетата, че това е най-ценният медал, тъй като мечтаех отново да играя футбол. Усещах голяма радост и затова този медал е поставен до другите ми отличия, но е по-ценен от всички останали", сподели откровенията си Стилиян Петров. 

Той е печелил първенството на България с ЦСКА, два пъти Купата на страната, а със Селтик има четири титли, три Купи на Шотландия и 4 Купи на Лигата.

Вижте част от интервюто със Стилиян ТУК!