Стефка Костадинова връчи сертификат на МОК на посланика ни в Нанкин 2014

галерия:

снимка: bgolympic.org

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова връчи на Дамян Диков сертификата на Международната олимпийска централа (МОК) за млад посланик на Вторите Младежки Олимпийски игри Нанкин 2014, като му пожела успех в благородната мисия.

Младите посланици ще играят важна роля в подкрепа на спортистите за участие в културно-образователната програма на Игрите.

Целта на МОК е с тази програма да запознае младите състезатели с основните олимпийски принципи за феърплей, приятелство, уважение и да ги стимулира наред със спортните състезания да участват активно и в интересните прояви, предвидени от организаторите. За реализирането на тази цел се разчита на младите посланици, които са преминали съответна подготовка.

Като председател на олимпийския клуб към НСА, участник в сесия на Международната олимпийска академия и активен деятел на Националната олимпийска академия на БОК, треньор на детски отбор по баскетбол, Диков има нужните качества и подготовка да увлече младите ни олимпийци за присъединяване към ценностите на олимпизма.

Чрез културно-образователната програма младите състезатели имат възможност да се опознаят помежду си, да научат повече за различните култури, да вземат участие в традиционни за страната-домакин занимания, да придобиват нови умения и знания, полезни за бъдещото им кариерно развитие.

На срещата присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

4106205