Стефка Костадинова поздрави медалистите от Олимпиадата

снимка: Булфото

Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителни адреси до българските боксьори, донесли още два медала за България от младежките олимпийски игри в Нанкин.

Благой Иванов триумфира със златото в категория до 81 кг, а Душко Благовестов се окичи със сребро при 56-килограмовите. Така България вече има шест медала след титлите Лидия Ненчева (стрелба) и Божидар Андреев (вдигане на тежести), както и среброто на Бетина Темелкова (джудо) и Кирил Милов (борба).

Скъпи Благой,

От все сърце Ви поздравявам със златото, което спечелихте на вторите младежки олимпийски игри в Нанкин. Щастливи сме с Вас, с всичките ни олимпийски шампиони и медалисти, с постиженията на българските спортни таланти, които ни доставиха огромна радост през последните дни. Успехите не са случайни, те идват да докажат класа и традиции, но същевременно ни задължават да спомогнем всячески за по-нататъшната ви реализация сред световния елит.

Стореното от вас идва да затвърди името и престижа на феноменалната българска боксова школа, която отново показа, че е сред най-силните на планетата. Надявам се олимпийската титла да една голяма и важна стъпка към следващите Ви още по-значими успехи. Вие сте част от талантливото ни младо поколение, което с представянето си в Нанкин подсказа големия бъдещ потенциал на българския спорт.

Бъдете здрав, все така борбен и непобедим.

Поздравителен адрес до "сребърния" Душко Благовестов:

Скъпи Душко,

От името на Българския олимпийски комитет Ви честитя сребърния медал, спечелен на младежките игри в Нанкин. С него допринесохте за изключително силното представяне на българския олимпийски тим. Вашият успех продължава традициите и защитава реномето на българския бокс, който единствен спечели две отличия на игрите в Китай. Приемете поздравленията и благодарностите на цялото ни олимпийско семейство.

Сигурна съм, че Нанцзин ще остави у Вас и всички останали млади български спортисти незабравими спомени. Желая Ви, наред с тях, да съхраните тази класа, енергия и непримиримост за бъдещи олимпийски успехи. Здраве, късмет и много нови победи.

Стефка Костадинова

председател на БОК