Стефан Орманджиев дари музея на ЦСКА с уникален семеен архив

снимка: Булфото

Фамилия Орманджиеви направи дарение на музея на спортната слава на ЦСКА. Стефан Орманджиев предостави на музея уникален архив на легендарния си баща Стоян Орманджиев, който води "червените" между 1965 и 1970 година.

Под ръководство на Стоян Орманджиев ЦСКА става два пъти шампион и стига до полуфинал за КЕШ през 1967 година, където губи от Интер.

"Баща ми винаги е казвал, че трябва да се играе с всички сили, да се влагаш максимално в тренировките и в мачовете. Играчите трябва да знаят, че защитават цветовете на отбор със славна история.

Не беше лесно да се разделя с тези реликви. Обичам да си поглеждам архивите вкъщи и отново се връщам в онова време. Тогава съм бил дете и се вълнувам, но трябва да мислим за поколенията, за тези, които идват след нас. Тези записки са уникални, истински учебник по футбол", каза Стефан Орманджиев, цитиран от БТА.

Той не пожела да коментира наряда на Николай Йорданов за предстоящото дерби ЦСКА - Лудогорец.

"Няма да коментирам нарядите, все пак работя в БФС. Очаква ни голям мач в събота, мисля, че зрителите ще останат доволни", каза Орманджиев.

На мероприятието на стадион "Българска армия" присъства и настоящият старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов, както и почетният президент Димитър Пенев.