Стартираха безплатните футболни лиги на Vambos

През миналия уикенд стартираха всички турнири на безплатните лиги на Vambos, чийто старт беше даден в началото на 2014 година и бележи сериозен ръст в интереса през новия сезон.

Vambos е български социален проект, който цели да върне хората, най-вече младите, по спортните площадки и да превърне спорта в част от ежедневието на българина, организирайки десетки турнири из цялата страна.

Така всеки, който желае, може да събере отбор и да премери сили срещу други отбори напълно безплатно – без каквито и да е такси, като единственият разход на играчите е за игрищата, които се ползват.

Благодарение на организаторите, някои от тези игрища отдават големи намаления за ползването на техните терени за отбори, част от Vambos. В момента в социалната мрежа Vambos.com са регистрирани над 300 активни отбора, над 500 регистрирани а вторият сезон на лигите вече почна.

184 отбора се впуснаха в люта битка за купите и медалите, осигурени за шампионите и призьорите в турнира, като общо ще се изиграят 16 турнира в 9 български града. До началото на септември ще се изиграят мачовете от груповата фаза, както и полуфиналите, а в периода 6-15 септември ще се проведат и финалите в София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Добрич, Русе и Благоевград.

Въпреки че турнирите са започнали, всеки нов отбор може да използва социалната мрежа, за да си организира контролна среща с друг отбор от своя град, като по този начин се подготвки за третия сезон на Vambos, който ще стартира през октовмри.

Повече информация може да намерите в сайта на социалната мрежа Vambos.com, както и във Фейсбук групата на футболните лиги НА ТОЗИ ЛИНК.