Стари задължения спъват леката атлетика

снимка: Булфото

Стари задължения за около 100 000 лева бавят подписването на договор за финансиране между министерство на младежта и спорта и федерацията по лека атлетика, съобщи министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

За останалите 20 от приоритетните федерации договорите трябва да бъдат парафирани още другата седмица. За леката атлетика е направена отсрочка до 20 януари, до когато трябва да бъде уточнена схемата за изчистване на задълженията.

"Вчера имах втора среща с 20 от приоритетните федерации. Има федерации с ръст до 50 процента. Например федерацията по художествена гимнастика е получила 900 000 лева за миналата година, а за тази средствата отиват към 1,5 милиона. Забавя се единствено подписването на договор с БФЛА, която има задължения около 100 хил. лева от минали години", каза министър Георгиева.

Тя добави, че зимните федерации са получили още през декември всички планирани средства за олимпийска подготовка за Игрите в Сочи другия месец, а до април предстои обсъждане на бюджета на зимните федерации за следващия олимпийски цикъл.