Станков: Показахме характер и по-голямо желание за победа

снимка: lokomotivpd.com

Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков остана доволен най-вече от спечелиения пълен комплект от точки срещу Локомотив (София).

Пловдивските "железничари" удариха като гост столичния си адаш с 2:1, а Станков призна, че в двубоя футболните стойности са отсъствали.

"Тежък мач за нашия отбор. Най-важното е, че победихме и взехме три точки. Искам да поздравя момчетата за сърцатата игра. Не сме очаквали лек мач. Условията бяха много трудни, теренът беше доста тежък.

Футболните достойнства отсъстваха, имаше повече единоборства, повече борба за първа топка, но нашият отбор показа характер и по-голямо желание за победа. Създадохме повече ситуации за гол и заслужено спечелихме", коментира специалистът.

Бившият селекционер на младежкия национален отбор бе категоричен, че въпреки добрите игри на тима, единствената конкретна цел е място в първата седмица.

Най-важното за нас е да класираме в първата седмица. Иначе нямаме конкретни цели. Рано е да говорим за нещо повече. Има още много мачове. Ако играем добре, дай Боже да влезем и в евротурнирите, но основната ни цел си остава седмицата", заклчи Станков.