Станка Златева ще се кандидатира за депутат

снимка: БТА

Петкратната световна и двукратна олимпийска вицешампионка по борба потвърди пред "Стандарт", че ще се впусне в предизборната надпревара.

 

"Да, приех поканата на ГЕРБ, още не сме говорили за място в листата", заявява Златева , като допълва, че ако влезе в 42-рото Народно събрание, ще направи за спорта "хубави неща".

 

Очаква се водач на листата на ГЕРБ да е досегашният депутат от района Десислава Танева. Сливенските активисти са номинирали още колегата ѝ Диян Червенкондев, областния управител Марин Кавръков, шефа на градската организация на ГЕРБ Здравко Костадинов, кардиолога д-р Бакалов и бизнесмена Тодор Начев.

 

Най-вероятно ако Станка влезе в парламента това ще означава край на кариерата на знаменитата ни спортистка. Нейната последна цел се казваше Рио де Жанейро 2016 в търсене на олимпийското злато.

 

Сливен не е единственият град, в който ГЕРБ залага на спортистит информира iNews. Боксьор номер 1 на България за XX век Ивайло Маринов и олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова са предложени за депутати от гражданската квота в листите на ГЕРБ във Варна.

 

Двамата са почетни граждани на морската столица. Освен тях, за кандидат-депутати варненските ГЕРБ-ери са лансирали и губернатора Пламен Манушев, областния партиен лидер Иван Портних и депутатите си Павел Димитров и Димитър Атанасов.

 

Всички структури на ГЕРБ започват номинациите си с две имена - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Все още обаче Борисов не е решил дали ще се кандидатира за депутат.