Станка Златева отпадна след драма на Световното по борба

снимка: БТА/AP

Голямата надежда на България за златно отличие Станка Златева загуби на четвъртфиналите в категория до 75 килограма на Световното първенство по борба в Ташкент (Узбекистан).

Петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Златева загуби драматично с 3:6 точки от Бурмаа Очирбат (Монголия).

Българката имаше аванс от 3:0 точки минута преди края, но допусна късен обрат, след като Очибат успя да направи успешно хвърляне за 4 точки само 3 секунди преди финалната сирена.

Преди това Златева, която лекуваше вирусно заболяване с антибиотици в навечерието на шампионата, започна с туш срещу индийката Аншу Томар.

Така европейска шампионка от Ванта 2014 отпадна от турнира след като Очирбат не успя да се класира за финала, за да я изтегли до репешажите.

Другата българка Мими Христова също загуби на четвъртфиналите в категория до 58 килограма в схватка срещу Лисет Антес от Еквадор.

Христова имаше аванс от 8:6 точки, но допусна грешка и при контраатаката беше туширана от Лисет в 3:51 минута на двубоя. Тя също няма да се бори за бронз след като екдвадорката отпадна в полуфиналите на турнира.

Вчера Тайбе Юсеин донесе първи медал за България от Световното по борба след като се окичи с бронза.