Стадионите на Световното първенство: Ещадио "Кастелао"

галерия:

снимка: arenacastelao.com

Sporta.bg продължава с представянето на арените на Световното първенство в Бразилия. Този път ще видите от близо какво представлява Ещадио "Кастелао", който се намира във Форталеза.

Съоръжението притежава капацитет от 67 хиляди места и ще бъде част от общо шест мача в предстоящото състезание, включително и един 1/4 финал.

Стадионът е отворен за пръв път на 11 ноември 1973 година след 4-годишен строеж, когато местните два най-големи отбора Сеара и Форталеза завършват двубоя с нулево равенство.

Най-голямата посещаемост на това място датира от 1980 година и е 118 496 зрители при успеха на Бразилия над Уругвай с 1:0.

Ещаадио "Кастелао" претърпява сериозни ремонти от началото на 2002 година. Инженерите успяват да направят конструкцията една от най-добрите и устойчиви в страната.

Подновеният стадион има 1900 места за паркиране, ВИП зона, зала за конференции и чисто нови съблекални. Покривът също е напълно реставриран, което е важна част от сигурността на посетителите.

4080304

Електричеството и електронните инсталации са също поправени. Официалният край на всички подобрения и нововъведения бе през декември месец 2012 година.

Ещадио "Кастелао" бе домакин през изминалата година на три срещи от Купата на Конфедерациите. Най-вълнуващата, от които бе полуфиналът между Испания и Италия, когато испанците достигнаха финала след изпълнение на дузпи.

Цялостната подготовка за Световното по футбол тече с пълни сили, а организаторите са се погрижили за забавлението и удобството на запалянковците.

Хотели, ресторанти и центрове за развлечение в близост до стадиона ще са на разположение на феновете това лято.

Други събития

Интересен факт е, че не футболен мач притежава най-голямата посещаемост на терена. През юли 1980 Папа Йоан Павел Втори привлича повече от 120 000 християни. Събитието е било по време на празненствата за 10-тия национален конгрес на Евхаристията.

4080306

Стадионът е бил част и от няколко големи концерта. Най-известни, сред които са този на Бионсе миналата година и шоуто, което сътвори Елтън Джон февруари тази година.

Форталеза е един от големите и известни градове в Бразилия. Местността е тропическа и климата предлага идеалното място за една ваканция.

На север има граници с Антлантическия океан. Забавленията в града не са толкова зрелищни, но в сезона на карнавалите по улиците могат да се наблюдават хора, танцуващи традиционна самба. Уникалният начин на изпълненията е част от старинната култура и минало на града.

Мачовете от програмата на Мондиал 2014, които ще се проведат там от груповата фаза са:

14 юни 16:00 часа, Група D: Уругвай - Коста Рика

17 юни 16:00 часа Група А: Бразилия - Мексико

21 юни 16:00 часа Група G: Германия-Гана

24 юни 17:00 часа Група C: Гърция - Кот Д'ивоар

29 юни 13:00 часа 1/8 финал: 1B – 2A

4 юли 17:00 часа ¼ финал: победител в мач 49 – победител в мач 50