Стачка за заплати във Верея, разпада ли се клубът?

снимка: lap.bg

Напрежението във Верея продължава да се реже с нож, въпреки че старозагорци записаха най-доброто си класиране в историята на родния шампионат. Шестите в редовния сезон на Първа лига футболисти спряха да тренират в знак за бойкот срещу неизплатени суми, разбраха колегите от "Тема Спорт". 

Вчера играчите на Благомир Митрев са имали две планирани тренировки, но не са провели нито една. Във вторник те са отказали всякакви тренировъчни сесии и са напуснали "Трейс Арена" без да се върнат за следобедно занимание. Отменена е и контролата с Несебър, уговорена за петък.

Играчите имат да взимат по две заплати, голям брой премии и по няколко наема за квартири. Треньорите също не са взимали пари от януари. В тима се опасяват от най-лошото - Верея да се разпадне. 

Ситуацията в тима на "лъвовете" не се е променила коренно от края на миналата година. Още тогава стана ясно, че Верея изпитва финансови затруднения, а футболистите и треньорският щаб започнаха да се оплакват от ръководството. Шефовете пък контрираха, че клубът е в стабилно състояние и отрекоха да има неизплатени пари. В крайна сметка всичко излезе наяве.