Състоянието на Базил де Карвальо ясно след 24 часа

снимка: Булфото

Наставникът на Левски Илиан Илиев сподели на пресконференцията след мача с Черно море, че футболистите му не трябва да допускат същите грешки в представянето си, както е било след отпадането от Лига Европа.

 

Според Илиев „сините" са допускали грешки при изнасянето на топката, което е спомогнало на „моряците" и им е позволило да създадат няколко положения пред вратата на Пламен Илиев. Вратарят на Левски се представи блестящо в двубоя и на няколко пъти се намеси решаващо, като демонстрира класа.

 

Левски разгроми Черно море с 4:0 и ще може да диша далеч по-спокойно преди реванша на негостоприемния стадион „Тича" във Варна.

 

Срещата премина под знака на изумителния червен картон, който си изкара Александър Александров от състава на гостите.

 

Даниел Алвеш, както е известен бранителят на „моряците", направи бодичек на главния съдия Стефан Спасов, защото беше недоволен от решението да рефера да отсъди дузпа за Левски в 74-ата минута.

 

"Постигнахме добър турнирен резултат за този формат на елиминация в две срещи. Сега ще се възстановяваме, защото в събота предстои много тежък мач срещу Славия. Не само заради противника, а и заради терена", коментира Илиев, цитиран от БТА.

 

Доволен съм от футболистите ни днес, но мисля, че можем да бъдем още по-внимателни с боравенето на топката, защото резултатът можеше да не бъде такъв. Желанието да играеш с топката е важно и футболистите трябва да търсят именно това.

 

До 22-та, 23-та минута, когато за първи път имаше опасна атака към нашата врата, ние се справяхме добре с държането на топката. Доволен съм, че пресирахме след загуба на притежание и че атакувахме по фланговете, но ние знаем, че можем да го правим в по-дълги периоди от мача. Сами създадохме положенията за Черно море.

 

При изнасянето не трябва да се греши, а импровизацията трябва да идва в последните 25-30 метра от терена. Днес се боравеше трудно с топката и не стояхме добре в едни 10 или 15 минути, в които не подавахме точно и играехме с пети.

 

Надявам се да намерим правилния ритъм за мача със Славия. Него трябва да го изиграем със същото желание и освободеност от евентуален неуспех. Не трябва да има затормозяване, както се случи след отпадането от Лига Европа.

 

Базил Де Карвальо и вратарят на Черно море получиха удари в главите. Той не можеше да вижда добре, когато се оттегли в съблекалнята, но неговото състояние ще стане ясно след 24 часа".