Състезатели ще правят по 56 000 крачки на международен маратон в Пловдив

На 24 април 2016 година Пловдив, градът обявен за една от трите най-добри туристически дестинации в Европа за 2016, поставя началото на собствена маратонска традиция с провеждането на най-новото спортно събитие в календара на класическите маратонски бягания в България – Маратон Пловдив.

Маратон Пловдив предлага на професионалисти и аматьори бегачи старт на маратонска дистанция 42, 195 км, полумаратонско бягане 21,1 км и крос за деца от 6 до 13 години. Организира се от Сдружение „Маратон Пловдив“ с изключителната подкрепа на Община Пловдив. Стартът на Маратон Пловдив ще бъде даден от Площад Централен точно в 9.00часа.

Средно 56 000 стъпки ще направят състезателите през най-атрактивните и красиви места на най-старонаселения град в Европа. Събитието е с общ награден фонд от 15 200 лв. и до момента за участие в него за регистрирани състезатели от България, Турция, Гърция, Англия, Испания и Холандия. Регистрацията за участие е отворена до 31 март 2016 година и може да бъде направена онлайн през системата на TicketLogic, чрез ePay, Visa & Mastercard, на тел. 0887 333 112 (куриер и наложен платеж), или на някоя от касите, посочени в линка: www.bilet.bg/каси.

За участниците в Маратон Пловдив е организирано и специализирано изложение за спортни стоки, екипировка, литература, хранителни добавки и продукти за възстановяване, което ще работи в деня преди началото на маратона 23 април 2016г. Провеждането на Маратон Пловдив е възможно, благодарение подкрепата на Община Пловдив и спонсорите: КЦМ 2000 Груп, Пътища Пловдив АД, Макском, Биофреш, Мейз, Sponser Sport Food, DressYou, Верига Магазини Sport Box и други. Целта на Сдружение „Маратон Пловдив“ е да постави града на картата най-престижните туристически, икономически и културни столици с традиции в маратонските бягания, които привличат огромен брой участници от цял свят, а жителите им очакват това събитие всяка година, подкрепят състезателите и се готвят непрекъснато за добрата организация и домакинство.