СРАМ! Жалкият тим на ЦСКА е най-гледаният в Първа лига

ЦСКА е най-гледаният отбор в България през есента на 2016 година. Мачовете на "армейците" в Първа професионална лига са били посетени от общо над 75 000 зрители, заявиха от клуба.

Цифрата би била по-висока, ако ЦСКА не бе принуден да изтърпи наказание от една среща при закрити врата, която лиши отбора от подкрепа във важното домакинство срещу Локомотив (Пловдив).

Трябва да се отбележи задължително, че ЦСКА нямаше да е най-гледания тим, ако обстоятелствата около Ботев не бяха такива, че да се налага "канарчетата" да домакинстват на базата си в Коматево, където капацитетът е към 3600 души. 

Средно над 4200 фенове са гледали на живо изявите на "червените" по стадионите в страната, а интересът към играта на армейците е значително по-висок, отколкото към другите отбори от елита.

Играното на 15 октомври Вечно дерби с Левски пък постави рекорд за посещаемост на мач в родния елит през 21 век с над 22 000 зрители по трибуните. Единственият мач след 2000 година, който е с по-висока посещаемост, е финалът за Купата на България, който ЦСКА спечели на 24 май срещу Монтана и който бе посетен от над 35 000 зрители.

ЦСКА е с разлика най-гледаният отбор и при своите гостувания. Тимовете на Дунав, Ботев, Лудогорец, Пирин, Монтана и Локомотив (Горна Оряховица) поставиха зрителските си рекорди за есента именно в мачовете срещу ЦСКА.