Сър Алекс: По-натоварващо е да си в пенсия отколкото в Юнайтед

снимка: Guliver/Getty Images

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че се наслаждава на живота след усилената работа начело на „червените дяволи“, но понякога изпитва трудности да свиква с новата рутина.

Шотландският специалист се оттегли от поста си в края на сезон 2012/2013, но не преди да донесе 20-ата титла на Манчестър Юнайтед. 27 от 39-те си години във футбола той посвети именно на „Олд Трафорд“, за да превърне „червените дяволи“ отново във водещ колос в Европа.

В момента сър Алекс гледа да не остава „без работа“ и се занимава с най-различни благотворителни каузи, които „да го поддържат зает“, обясни самият шотландец.

„Важно е да не скучаеш, когато се пенсионираш, така че винаги гледам да имам богата програма. Забавно е, защото е различен тип заетост, а в Юнайтед знаех, че всеки ден ще съм в седем без петнадесет на стадиона, за да пия първия си чай за деня.

Сега нещата са различни, вероятно дори е по-изтощаващо, въпреки че вече не ставам в шест часа всеки ден, позволявам си да се излежавам до по-късно понякога“, коментира сър Алекс по време на поредната си благотворителна кауза.