Спортният министър се срещна с колегите си от Азербайджан и Грузия

снимка: Булфото

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева се срещна със заместник-министрите на спорта и младежта на Азербайджан и Грузия във Варна по време на срещата на страните-членки на Черноморското икономическо сътрудничество.

Азербайджанският заместник-министър Интигам Бабайев прояви интерес към работата в ММС по отношение на младежта и спорта. Връзките между двете страни, особено в спортната сфера, са традиционно добри, а обменът на спортисти и треньори е интензивен.

Азербайджанската страна има желание да се активизират отношенията особено в областта на спорта и от името на техния министър на спорта и младежта г-н Леван Кипиани министър Георгиева получи покана да посети Баку в удобно за двете страни време.

Заместник-министърът на младежта и спорта на Грузия Рати Брегадзе получи информация от министър Георгиева по въпроси, свързани главно с младежката политика на нашата страна.

Грузинците очакват да получат статут на асоциирана страна към Европейския съюз и затова се интересуват от неправителствените организации, работещи в младежката област, и тяхната структура.

Проф. Мариана Георгиева обясни на своя гост структурата на младежките дирекции в министерството, спецификата на тяхната работа и връзката с неправителствените организации по младежката тематика.

Грузинският гост беше запознат и с основните положения в Закона за младежта, националната младежка стратегия и националната програма в тази област за периода 2014 - 2020 г.

"Ние сме готови да предоставим на нашите приятели от Тбилиси ноу-хау в сферата, която ги интересува - заяви министър Георгиева - и до края на май наши експерти ще посетят Грузия, за да запознаят експертите от грузинското министерство по-детайлно с българския опит. Всичко това, разбира се, съобразено с изискванията на Европейския съюз по отношение на младежките програми."