Спортният министър и президентът поздравиха Гришо

снимка: БТА/AP

Президентът Росен Плевнелиев поздрави първата ракета на България Григор Димитров за успеха му на тенис турнира в Акапулко, Мексико.

"Заедно с милиони българи по света искрено се радвам на грандиозния Ви успех, с който отново поставихте името си и това на България редом с големите имена в елитния спорт. Продължавам да следя резултатите от усилията Ви да бъдете сред най-добрите.

Убеден съм във волята, амбицията и способностите Ви да постигате още по-големи успехи в кариерата си на тенисист от световна класа.

Пожелавам Ви кураж и сили да затвърдите постигнатото и скоро да Ви видим в Топ 10 в световната ранглиста!", се казва в поздравлението на държавния глава до Григор Димитров.

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева също поздрави Григор Димитров за спечелването на финала на турнира в Акапулко.

"Втората ти титла е твоят безспорен капитал в битката за престижно място в класацията на ATP. Ще се радваме сърдечно да спечелиш място в десетката на най-големите в тениса.

Гришо, не спирай в устрема си и доказвай непрестанно класата си. България се гордее с теб и ти благодари за това", заяви министър Георгиева.