Спира ли Мартин Петров с футбола?

снимка: Булфото

Един от най-успешните български футболисти в последните 15 години Мартин Петров заяви, че ще реши окончателно дали спира с футбола или не в следващите месец-два.

Днес той получи награда за цялостен принос към футболната игра в анкетата на Асоциацията на българските футболисти.

"Благодарен съм на хората, че ме изпратиха по такъв начин на Българска армия. Аз не съм играл 200-300 мача, но се радвам, че съм оставил отпечатък. Изпращаме един тежък сезон, затова първо искам да си почина и да обърна внимание на семейството си. След това може и да направя нова крачка в живота си, каза още Мартин Петров.

Попитан какво точно мисли да прави, той отговори на шега:

"Вероятно ще стана евродепутат или президент. Това, което съм правил цял живот" и се усмихна. Попитан как ще коментира ситуацията с неуспешната емисия пускане на акции на ЦСКА на борсата, Петров отговори:

"Нормално е да има въпроси какво ще се прави сега. Надявам се, че ръководството има план Б".

Мартин, който е минал през големи клубове от най-високо ниво като Манчестър сити и Атлетико Мадрид, прояви скромност и когато го попитаха дали си спомня най-емоционалните мигове в кариерата.

"Нямам кой знае колко големи моменти. Нямам и много трофеи, но така ми било писано. Но благодаря за оценката, благодаря на Асоциацията за наградата и че са оценили моите 15 години подвизи по терените. И се радвам, че в българския футбол все още има респект и уважение.