Съперникът на Ботев (Пд) или един от най-скромните тимове в Европа

снимка: polisportivalibertas.com

Ботев (Пловдив) се падна с един от най-забавните и скромни отбори в европейските клубни турнири- пълните аматьори от Либертас (Сан Марино).

Мачовете са на 3-и и 10-и юли, като "канарчетата" пък ще бъдат домакин в първата среща. Либертас е отбор от Сан Марино, основан през 1928 година.

Тимът е ставал веднъж шампион на страната си, но играе далеч по-успешно в турнира за Купата на Сан Марино, като я печели 11 пъти.

През миналия сезон "бяло-червените" завършват на 4-то място в една от двете групи в елитната дивизия, но придобиват право на участие в Европейските клубни турнири, след като печелят купата на страната.

Отборът играе домакинските си срещи в първенството на своя стадион в градчето Борго Маджоре, което е известно с поклонническо-религиозния си туризъм с капацитет 1000 места.

През миналия сезон Либертас отпадат още в първия кръг на Лига Европа, след две загуби от Сараево (Босна и Херцеговина). Мачовете от европейските турнири за всички отбори от сан Марино се играят на националния стадион в малката държавица, който се казва Серавале.

Мачовете срещу Ботев (Пловдив) са четвърти опит за Либертас в Европа след отпадането от Дрохида Юнайтед (Република Ирландия), Ренова Джепчище (БЮР Македония) и ФК Сараево (Босна и Херцеговина) все в първия кръг на турнира.

Единственият разпознаваем играч в отбора на Либертас е вратарят Алдо Симончели, който пази и на националния отбор.