Специалисти скъсаха Гришо от критики след поражението

Експертите на "Sky Sports" и бивши топ тенисисти Грег Русецки и Анабел Крофт дадоха своето мнение за случващото се с Григор Димитров. В анализа си след категоричната загуба на българина снощи с 0:2 сета от Кевин Андерсън, двамата не спестиха мнението си за лошата година, която хасковлията има.

Според Руседски, Григор трябва да работи по цял ден на тренировъчните кортове, тъй като "няма идея какво се случва". Анабел Крофт пък е на мнение, че проблемът е психологически и Григор има специализирана нужда. Иначе и двамата изразиха съжаление, че българинът не успява да надгради над това, което показа през 2017-а.

Ако работих с Григор, щях да му кажа: "Хайде, успокой се един час" и после отиваме да тренираме. Отиваме да тренираш сервиси цял ден, цяла нощ, на другия ден. Това е важното", споделя Русецки.

"Увереността му е компрометирана, защото във всеки важен момент той прави двойни грешки. Виждаме го в три поредни мача. Трябва да стигне до момент, в който вярва в това, което прави. Но проблемът е, че той бърка на дължина, бърка на широчина, бърка на мрежата. Няма само един компонент, в който бърка, той няма идея какво се случва", допълни достигалият до №4 в света.