Спасихме кожата в Прищина, издрапахме до реми

галерия:

България изтръгна 1:1 при гостуването си на Косово в историческа евроквалификация. Това беше първи двубой в Прищина с официален характер и домакините бяха изпълнили докрай кокетния 13-хиляден стадион. Тошко Неделев центрира от корнер и Васил Божиков откри за трикольорите, а косоварите изравниха през втората част с далечен удар, който не остави шанс на Ники Михайлов.

След тази среща България събра 2 точки от 2 мача и съхрани шансове за класиране на Евро 2020, макар, че досега играхме с аутсайдерите, а тепърва идват мачове с Англия и Чехия.

През първата част Косово натискаше, а нашите се отбраняваха и разчитаха на епизодични контри. Бракът в играта и двата тима бе сериозен. Малко изненадващо българите откриха малко преди края на първата част. Тодор Неделев центрира от корнер, а Божиков бе позициониран много добре и с чудесен удар с глава прониза стража на домакините.

768x432 (4).jpg

През втората част Косово се хвърли ва банк, а момчетата на Петър Хубчев се бранеха с всички сили. В една наглед безопасна ситуация в 61-ата минута Зенели пое топката напредна и с хубав удар не остави шанс на Михайлов за 1:1. 

После Косово имаше още няколко шанса, но Михайлов и късметът спаси България от поражение. През втората част нямахме нито една чиста ситуация и трябва да се радваме, че отмъкхахме реми от негостоприемно място, каквото е стадионът в Прищина.