Спас Русев се включи: С бомба на мач - това е тероризъм

Собственикът на Левски - Спас Русев осъди остро грозните сцени, разиграли се по време на дербито с ЦСКА вчера, което завърши при равен резултат 2:2.

Босът заяви, че е недопустимо да се носи бомба на мач, тъй като това прилича на терористичен акт.

Припомняме, че самоделната бомбичка полетя от Сектор "Б" и удари полицайка в окото, заради което се наложи да ѝ бъде направена спешна операция. За щастие, тя бе успешна и жената няма да загуби зрението си.

"Възмутен съм от това, което се случи на стадион "Васил Левски". Не мога да проумея как е възможно да отиваш на футболен мач с домашно приготвена бомба, когато това дерби би трябвало да е празник. Футболът е игра, която носи радост на милиони, дори милиарди хора по света. На стадиона се пеят песни, а феновете скандират имената на техните любими клубове и футболисти. Но как е възможно да отидеш на мач с бомба, която преди това си направил вкъщи? Това ми прилича на терористичен акт.

Призовавам и умолявам органите на реда да положат всички усилия за установяването и залавянето на извършителя. Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона. Полагаме огромни усилия в клубовете, за да върнем радостта на всички онези, които обичат футбола. А в същото време няколко криминални лица ги опорочават. Затова отправям апел към всички, които обичат футбола и любимите си клубове: Да не се предаваме! Още на следващия мач да напълним стадиона и да покажем на злонамерените престъпни елементи, че ще задушим омразата им и няма да могат да ни отнемат любовта към нашия отбор. Нека всички тези, които истински обичаме Левски, да се превърнем в страж и да опазим клуба от подобни недостойни прояви", заяви Спас Русев пред блиц.

Собственикът на "сините" разкри и, че ще организира официална среща с професионалното ръководство на МВР, на която ще вземе всички необходими мерки за предотвратяване на безобразията по стадионите. Той и неговото семейство са съпричастни към инцидента с пострадалата служителка на реда и от сърце й пожелават бързо възстановяване.