Спас Русев: Роси беше грешка, натисках Мъри и Наско

Напускащият Левски Спас Русев разкри най-голямата си грешка в клуба и си пожела да не бъде запомнен с лошо като собственик на. Според него назначението на Делио Роси за треньор само по визитна картичка е било огромна грешка. Русев призна, че е водил разговори със Станимир Стоилов и Наско Сираков за завръщането им в отбора. Освен това той посочи, че основният проблем на клуба са самите левскари.

"Може би Делио Роси. Защото аз смятам, че футболистите, които успяхме да привлечем, бяха добри и притежаваха онези спортно-технически качества да вдигнат нивото. Треньорът се оказа грешка, защото го избрах по визитна картичка, по автобиография, може би така се прави, но е много важно да знаеш какъв е характерът на човека. Характерът на Делио Роси е в основата на провала и този загубен период. Само умения и разбиране за футбол не е достатъчно, той не успя да направи контакта с футболистите", сподели Спас Русев в интервю за „Диема Спорт“.

“Павел Колев има абсолютната власт във вземането на решения. В момента има съвместна работа между старото ръководство и новия управителен съвет с цел предоставяне на максимална информация и запознаване със състоянието на клуба. Левски е най-дискутираният клуб по отношение финансовото състояние. Винаги се знае какво е състоянието на клуба. Готов съм да се обзаложа, че Левски не е в най-лошо финансово състояние”, допълни босът.

"Направих опит да върна Мъри Стоилов. Имах и няколко срещи с Наско Сираков. За съжаление и феновете, и легендите не са обединени в една мисъл и в една стратегия и една линия.. Като че ли има разединение, продължавам да мисля, че един от основните проблеми на Левски са самите левскари. Тръгвам си от Левски с положителни емоции. Въпреки тежките и драматични моменти, аз срещнах страхотни хора. Не искам да ме помнят с лошо. Аз съм от Левски от дете и ще продължавам да бъда“, завърши Русев.