Спартак (Москва) официално обяви Мурат Якин за старши треньор

Бившият швейцарски национал Мурат Якин е новият старши треньор на Спартак (Москва), съобщи генералният директор руския футболен гранд Роман Асхабадзе.

"Мога са съобщя, че Мурат Якин вече е старши треньор на отбора. Тази сутрин той подписа дългосрочен контракт", заяви Асхабадзе, но не уточни за колко години. "Няма да коментирам финансовите условия", допълни той.

При представянето си Якин заяви, че не му е поставяна конкретна цел. "Спартак е клуб със сериозни традиции и не трябва да се борим за нищо друго, освен за класиране в топ 3", каза 39-годишният швейцарец.

Той все още не е мислил да селекция, тъй като иска да се запознае по-добре с наличния потенциал на футболистите от състава. В неговия щаб ще работят Маркус Хофман като асистент, треньорът на вратарите Масимо Коломба и физиотерапевтът Марко Уолкър.

39-годишният специалист за последно беше наставник на Базел, който през май спечели шампионската титла в Швейцария, припомня БТА. След края на сезона, обаче, изненадващо той отказа да продължи договора си и напусна "Санкт Якоб Парк".

Спартак (Москва) завърши сезона под ръководството на временния наставник Дмитрий Гунко, който замени уволнения през април Валерий Карпин. Отборът не успя да се класира за евротурнирите, след като остана на шесто място в шампионата.