Созопол ще домакинства на международен турнир по тенис за мъже с награден фонд 10 000 долара

Ваканционно селище "Санта Марина" ще е домакин на първия за Созопол международен турнир по тенис за мъже, валиден за световната ранглиста и включен в календара на Международната федерация по тенис ITF.

Турнирът "Санта Марина Къп" с награден фонд 10 000 долара ще се проведе в курорта от 14 до 22 май и е първи от този ранг в България за 2016 г. 

Очаква се в състезанието да участват някои от най-добрите ни тенисисти, включително националите за Купа "Дейвис" Александър Лазов, Александър Лазаров, Тихомир Грозданов и др. Заявки за участие в "Санта Марина Къп" са подали състезатели от над 20 страни от 4 континента. 

Турнирът започва с квалификации от събота до понеделник, на 17 май стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е предвиден за 20 май, а първият шампион на международен турнир за мъже в Созопол ще бъде излъчен на 22 май. Надпреварата се провежда съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисисти поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 48 състезатели. 

Главен съдия на турнира е Веселина Донева. Шампионът ще спечели 1 440 долара от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста, на финалиста се полагат съответно 848 долара и 10 точки и т.н. 

"Санта Марина Къп" се организира от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts"

Ваканционно селище "Санта Марина" - част от хотелската верига "FPI Hotels& Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка - предлага изключителни условия за участниците и всички предпоставки за тенис от висока класа, вече организира два международни турнира за жени от календара на ITF през 2015 г.