СНИМКИ: Страхотно посрещане за Хауърд в Хюстън

галерия:

снимка: БТА/AP

Рано тази сутрин Хюстън Рокетс представиха най-новото си попълнение и най-добрия си трансфер в историята на организацията - Дуайт Хауърд.

 

Най-нашумелият свободен агент беше част от плановете на Лейкърс за нова династия, но след трагичен сезон в Ел Ей, където той така и не се почувства желан, той взе решението да заложи на Хюстън, отказвайки 30 милиона долара отгоре.

 

"Дуайт е най-добрият свободен агент, който сме успели да вземем в историята на Рокетс", заяви собственикът Лесли Алекзандър. "Неговият трансфер ни прави претенденти. Това е добре за нашия град и нашите фенове. Те ще си изкарат чудесно през тази година. Този отбор е просто великолепен".

 

Дуайт също беше много щастлив и не свали усмивката от лицето си по време на цялото представяне, както и при срещата с феновете.

 

"Много съм радостен, че съм тук. Лесли и останалите се държат супер с мен. Това е много специално. Думите не могат да опишат как се чувствам в момента", коментира Хауърд.

 

 

"Това е ново начало за мен, на чиста писта. Радвам се, че това ще се случи в Хюстън, с тези невероятни фенове зад мен. Ще бъде страхотно. Ще дам всичко от себе си за този град и този отбор".

 

Ракетите бяха приготвили и страхотен видео материал, който приветства Хауърд в града. В него е заложен и новият прякор на играча - Рокетмен, вместо Супермен, както бяхме свикнали да наричаме центъра.

 

 

"Бъдещето на НБА е в Хюстън. Старите отбори ще залязват, докато Ракетите ще се надигнат. Започва нова ера. Един собственик - шампион, който няма да се спре пред нищо, за да спечели. Организация, която е разпознавана по цял свят. Генерален мениджър, който е иновативен и промени представите в НБА.

 

"Треньор с шампионска диплома. Арсенал от млади играчи, които са готови да станат шампиони. Преди и сега, едно и също нещо остава непроменено - печеленето не е всичко, то е единственото нещо", се казва във видеото, което представя целия отбор на Хюстън.

 

 

На представянето на Хауърд бяха и най-великите центрове в историята на Хюстън - Елвис Хейс, Моузес Малоун, Ралф Сампсън, Яо Минг и Хакийм Олайджуон. Заедно с тях бяха Клайд Дрекслер, Джон Лукас и Калвин Мърфи.

 

 

От сегашния отбор на Рокетс присъстваха Чандлър Парсънс, Патрик Бевърли, Грег Смит, както и треньорът Кевин МакЕйл.

 

"Няма да казвам, че ще спечелим 5 титли. Няма да правя това. Но мисля, че ако дадем всичко от себе си и пожертваме всичко за шампионската титла, в края на сезона ние ще сме тези, които държим трофея в ръце", каза още Хауърд.