(СНИМКИ) Русо изкушение със сини очи от Исландия стана Мис Евро 2016

галерия:

Исландия ще участва за първи път във футболната си история на европейско първенство, но още преди началото му спечели трофей. Това се случи на традиционно провеждащия се преди всяко голямо първенство през последните 10 г. конкурс за красота в атракционния парк “Европа” край германското градче Руст. Там журито избра за Мис Евро 2016 21-годишната исландка Арна Йонсдотир. Тя се пребори за короната с актуалната Мис Германия Лена Брьодер, която е на 26 г.

4157174

“Много съм горда с тази титла. За малка страна като Исландия е чест да бъде сред участниците на такъв турнир. Радвам се, че успях да представя страната си толкова добре”, заяви русокосата красавица, цитирана от "24 часа". За короната се бориха 24 момичета, които представяха страните участнички на европейското първенство във Франция. Те дефилираха пред журите с екип на националния отбор, във вечерна роля и по бански. Наградата за победителката е пътуване до Франция, чек за 3000 евро и ръчен часовник.

4157173

Арна никога не е играла футбол, но се занимава с друг спорт. Блондинката със сини очи, тази комбинация е любимата на голяма част от мъжкото съсловие, съчетава акушерството с тренировки по овчарски скок и участва дори в международни състезания.

 

4157175Мис Германия Лена Брьодер остана доволна от второто си място. Според нея това не е лошо предсказание за бундестима. “Нашите момчета ще се представят отново на ниво и ще се преборят за титлата”, заяви германката. Стотици млади дами се кандидатираха за участие в конкурса, като те трябваше да са от въпросната страна или оттам да са родителите им, или техни баба и дядо.