(СНИМКИ) Пишлигар от агитката на Ботев вдигна по тревога БОП-а под тепетата

галерия:

снимка: tns.bg

18-годишен пловдивчанин вчера вдигна по тревога сектор БОП, с фалшив сигнал, че в ресторант "Мемори" има поставена бомба. Заведението се намира точно под сградата на прокуратурата и някои от служителите във ведомството често обядват там. Заплахата дошла десет минути преди 12 часа и полицията спешно евакуирала персонала и подранилите клиенти. 

Районът около сградата бил отцепен и антимафиотите претърсили всички помещения, съобщава сайтът TNS.bg. Следи от взрив не са били открити и час по-късно ресторантът отново работел. 

4153441

Няколко часа по-късно полицаите от Второ районно разкрили извършителя - Мартин Николаев. Оказало се, че той позвънил от телефонна кабина на площад "Съдениение", а след това вероятно е гледал суматохата, предизвикана от самия него. 

Срещу Николаев е започнало бързо производство по чл- 326 от Наказателния кодекс, който предвижда до 2 години лишаване от свобода. Той вече е осъждан веднъж за кражба. Задържан е в ареста на Второ районно.  

Мартин живее в Кючук Париж, но във Фейсбук профила си е написал, че учи в Харвард. Съдейки от биографията му , можем да предположим, че елитното учебно заведение ще остане само в мечтите му. Той е запален фен на Ботев и Манчестър Юнайтед. В постовете си той демонстрира явно презрение към полицията.