(СНИМКИ) Майката на една от грациите ни пусна емоционален текст във Фейсбук и разплака България

галерия:

Цяла България се кефи на бронзовия медал, който изковаха грациите ни от ансамбъла по художествена гимнастика на Олимпиадата. Трудът и лишенията на Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова се отплатиха и те постигнаха мечтаха за отличие в Рио. Цвети Стоянова също има огромен принос за всичко това и винаги е била част от този отбор. След края на Олимпиадата четири от петте момичета - Михаела, Ренета, Хриси и Цвети обявиха, че се отказват.

Майката на Християна Тодорова - Петя, публикува емоционален текст в социалните мрежи. Тя и цялото семейство на Хриси бяха в Рио, за да подкрепят българските гимнастички. Чаровната усмивка на ансамбъла има още две сестри - Александра и Анастасия.

Ето какво написа Петя Тодорова във "Фейсбук":

Искам да благодаря на моето прекрасно златно дете! Да й благодаря за упоритостта, за вярата, за куража и смелостта през всичките тези 18 години. Да й благодаря за това, че не само е велик шампион, а и за това, че е прекрасна дъщеря. Благодаря ти, мило мое дете за всичките тези поводи за радост и гордост, благодаря ти, че не се предаде и се бори до край. Благодаря! Всички много те обичаме и сме горди с теб.

Благодаря на Илиана, която никога не се усъмни в качествата й и беше плътно зад нея както в добри, така и в тежки моменти. На Ина за упоритостта и вярата в нея, на Даниела за спокойствието и увереността, която и предаваше. На доктор Сиракова, на Цветелин Мишовски, на Цвети Кирилова, на психоложка Таня Янчева. Този медал е и за тях. Този медал е и за всички приятели и фенове, които не спираха да ги подкрепят.

Този медал е за цяла България. Най-вече искам да изкажа възхищението си за Михаела, Цвети, Рени и Бубето. Благодаря ви, момичета. Вие завинаги записахте със златни букви своите имена в световната художествена гимнастика. Благодаря ви. Обичам ви.

ДВЕТЕ СЕСТРИ, БАЩАТА НА ХРИСТИЯНА И НЕЙНИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ТРИБУНИТЕ В РИО!

4160093

ТРИТЕ НЕРАЗДЕЛНИ СЕСТРИ!

4160094