(СНИМКА) Божинов предизвика грандиозен скандал в Сърбия с почит към наркобос

галерия:

снимка: partizan.rs

Валери Божинов отново попадна под прожекторите не заради футболни умения, а след мощен скандал. Нападателят е подложен на унищожителна критика в Сърбия от всички вестници, радиа и сайтове. Причината бе постъпка на Божинов , току преди двубоя Вождовац-Партизан, който белградският гранд спечели с 3:0. Играчите на гостите обаче излязоха на загрявката с тениски с лика на известния фен Александър Станкович, който бе убит наскоро.

Идеята е дошла именно от Божинов. Станкович, известен като Сале Мутави, бе застрелян в събота в автомобила си след засада. Той бе един от водачите на "Гробарите", но и известен наркодилър и престъпник. Именно заради това много хора скочиха на Божинов.

4161335

"Инициативата да излезем с тениски с лика на Александър Станкович бе моя. Много се изговори за това, но искахме и го направихме. Както Сале ни уважаваше, така и ние трябваше да уважим него. Вече съм се сблъсквал с подобни ситуации в Лече, Парма и Фиорентина", коментира Божинов.

"Идеята бе на един фен, аз просто я осъществих. Тениските бяха готови и ни чакаха в съблекалнята. Аз просто предложих да излезем с тях на терена. Няма да влизам в детайли, но съотборниците ми се съгласиха. С Александър винаги сме били в добри отношения, думите му да оставяме сърцето и топките си на терена винаги ще отекват в съзнанието ми", допълни Божинов.