Сметките на Левски са запорирани от Иван и Андрей

Левски е с блокирани сметки заради дългове, пише "Тема спорт", цитирайки сайта clubz.bg. "Сините" имат да дават пари както на частни лица, така и на фирми. На опашката с чакащите е и холандски футболен мениджър, който представлява Дъстли Мюлдер. 

Към клуба е заведено и дело за неплатен ремонт на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". 

"По едното дело в Софийски районен съд фирма, която твърди, че не си е получила 20 000 лева за дизайнерска дейност, чака съдът да се произнесе с решение, а другите две са запори, които СРС е наложил на синия клуб за задължения към агент и към тв звездата и продуцент Андрей Арнаудов. 

През 2014 година "РИМ Интериор дизайн" сключва договор със столичани за интериорен проект на Сектор "А", с изграждането на който се беше нагърбил вече бившия шеф Иво Тонев. Претенциите на фирмата са за 20 000 лева. Клубът обаче не е подписал приемно-предавателния протокол за дейността, т.е. - не е доволен от свършената работа.

Искът е заведен през септември 2017 година, а последното заседание на съда от е 30 май тази година. Предстои произнасяне на първа инстанция. 

Левски има няколко издадени изпълнителни листове за запор на сметките. Единият е от холандския футболен агент Уинстън Хаартрехт чрез фирмата му NR. X BV заради сключен договор по посредничество при трансфери на двама футболисти. Мениджърът претендира, че от "Герена" не са му платили 10 000 евро. Той е довел при "сините" своите сънародници Дъстли Мюлер и Сержиньо Грийн. През миналата година Мюлдер осъди Левски във ФИФА за 39 000 евро, но това е отделен казус. 

Още няколко запора идват от известния фен на тима и бивш член на УС на клуба Андрей Арнаудов. Той и съдружникът му Иван Христов бяха членове на управата по времето на Иво Тонев.

На 7 април 2016 година фирмата "Междинна станция 15" ООД сключва договор с клуба за заем на стойност 40 000 лева. Тук се налага да се стигне до цели 3 запора. Един, защото кредитополучателят не плаща, втори - след като Левски дава половината пари и пак спира. Към днешна дата при третото запориране по причини на един и същ заем оставащата претендирана сума възлиза на 8490,89 лв. 

Всички тези дела подлежат на инстанционен контрол от "горната" инстанция, в склучая СРС".