Сливане на ЦСКА с Литекс отново е на дневен ред

снимка: gsp.ro

Лауренцио Регенкампф потвърди пред gsp.ro, че става треньор на Литекс, и обяви, че в плановете на Гриша Ганчев влиза местене на отбора в София, на мястото на ЦСКА.

В интервю за румънското издание, наставникът коментира: "Истина е, че ще работя в България. Имаме споразумение с Литекс. Трябваше да започна през декември, но собственикът иска да го сторя по-рано. Вероятно до няколко дни ще подпиша договор, който ще е за три години."

"Целта тук е да се спечели титлата и да се играе в Лига Европа. Отборът е добър и вярвам, че с него можем да го постигнем. Проектът е много сериозен, и това повлия на решението ми," добави Лауренцио Регенкампф и хвърли бомбата:

"Собственикът е купил и ЦСКА София, който изпадна в трета дивизия. Когато спечелят промоция, вероятно Литекс ще се премести в София, и ще се вложат още пари," разкри Регенкампф.

Междувременно Люпко Петрович коментира пред клубния сайт своето решение да се раздели с оранжевите.

“Напускам Литекс, но оставам приятел с всички в Ловеч. Не е тайна, че имам отлични отношения с ръководството на клуба. Бяхме се разбрали да помогна с моя опит, но сега наистина имам да решавам други важни неща в личен план.

След това пак оставам във футбола. Вероятно в близко време ще приема оферта отново да работя в Китай“, сподели Люпко Петрович.