След вечерната сесия на "Странджа"-та - България е с 3 победи и 4 загуби

снимка: БГНЕС/EPA

И тримата ни боксьори, които играха във вечерната сесия на втория ден на турнира „Странджа“, имаха тежки мачове, равносметката от които е една победа и две загуби. Успехът бе извюван от най-лекия ни национал – Тинко Банабаков, в първия кръг на надпреварата в категория до 49 кг. Бронзовият ни медалист от европейското в Самоков 2015 трябваше доста да се потруди, за да отстрани Толгахан Озтурк от Турция. Банабаков започна плахо мача, играеше от дистанция и ударите му не попадаха в целта. Чак в средата на втория рунд той влезе на близък бой и на размяна на удари. По-убедителната игра на нашия в заключителния трети рунд (4:1 съдийски гласа) му донесе и крайната победа с 3:2 (29:28, 29:28, 27:30, 28:29, 29:28).

На 1/4-финалите Тинко ще срещне украинеца Назар Курочин, който спечели мача си срещу Ефраин Санчес (САЩ) след дисквалификация в третия рунд.

Дебютантът в мъжкия ни национален тим Роберт Чамасанян не успя да се справи с коравия индиец Мажон Кумар, който е златен медалист от Игрите на британската общност през 2010 г. Младият пловдивчанин загуби срещата от втория кръг на категория до 69 кг с 0:5 съдийски гласа след доста здрав бой. Мачът бе изгледан от титуляря в тази категория в националния тим Симеон Чамов, който все още се възстановява от тежка операция на ръката.

Представителят на русенския „Локомотив“ Николай Коев имаше неблагоприятния жребий да срещне още в първия си мач в същата категория европейския вицешампион от Самоков 2015 и участник в Рио Павел Кастрамин (Блрс), и въпреки че игра сърцато, отстъпи с 0:5 гласа.

Така равносметката от днешния ден е 3:4 - победи за Айрин Исметов, Благой Найденов и Тинко Банабаков, и загуби на Ивайло Йорданов, Спас Калоянов, Николай Коев и Роберт Чамасанян.