След дъжд качулка: Ботев защити честта на Николай Костов

С няколко дни закъснение Ботев реагира на инцидента в Разград, при който фен на Лудогорец изля вода върху треньор на канарчетата Николай Костов. Шефовете на клуба най-сетне се сетиха да защитят Костов. Като от ръководството обаче са смъмрили треньора, заради гневната му реакция срещу фена. Все пак Ботев пуснаха официалната си позиция по случая на своя сайт.

Вижте цялата позицията на Ботев

След като се запозна с наличните видеозаписи, мнението на старши треньора и разразилата се медийна шумотевица по въпроса, ръководството на ПФК „Ботев” изразява следната позиция, касаеща инцидента между Николай Костов и привърженик на ПФК „Лудогорец” по време на мача между двата отбора от II-ия кръг на Първа професионална лига:

-      ПФК „Ботев” счита за недопустимо поведението на запалянкото и определя като пропуск в организацията на реда и сигурността на стадиона, допускането на действията от негова страна, на които всички станахме свидетели. 

-      ПФК „Ботев” не оправдава реакцията на старши треньора в отговор на провокацията срещу него.

-      ПФК „Ботев” няма възражения по отношение на наказанията, определени от ДК на БФС на база текстоветe в Дисциплинарния правилник за сезон 2016/2017.

-      Ръководството на ПФК „Лудогорец” постъпи коректно и поднесе своевременно своите извинения както на „Ботев” като Клуб, така и лично на Николай Костов за случилото се.

-      ПФК „Ботев” осъжда категорично всякакъв вид провокации, непристойно поведение, насаждане на изкуствено напрежение и погазване на морала по футболните стадиони и призовава за повече уважение между участниците във футболния живот в България, част от който са и медиите. 

-      В цялата си история футболен клуб „Ботев” Пловдив се е стремил с личен пример да изтъква положителните страни на най-обичания спорт и да възпитава широката футболна аудитория в ценностите на спорта. В името на духа на нашия Клуб ще продължим да следваме тази линия на поведение и ще призоваваме за положителна промяна в манталитета на българския футбол.